Hvad mener og oplever studerende i Kolding?

Jon, Mie, Cille og Lise blogger om alt lige fra byliv, boliger og uddannelsestilbud til studierabatter og økonomi for studerende.

Mie til rejsegilde

Rejsegildet for en bæredygtig container

Fredag d 24. Marts var der rejsegilde for en container, som i øjeblikket står ude foran SDU. Containeren skal ombygges så den kan bruges som en slags mobil platform. Når containeren er færdigbygget vil Kolding Kommune bruge containeren til events der få os alle sammen til blive mere bæredygtige.  

Se mere
Lise på Koldinghus

Torsdagstester: Koldinghus

Når man starter på en videregående uddannelse i Kolding, modtager man det lille gule kuponhæfte i velkomstgave, som indeholder studierabatter og andre rabatkuponer, som er en god start til at komme ud og udforske hvad Kolding har at byde på.

Se mere
Lise sådan bor jeg

Sådan bor Lise

Nysgerrighed længe leve! Vi fortsætter med at invitere jer indenfor i studieambassadørernes hjem, for at få en oprigtig fornemmelse af hvad det vil sige at bo og studere i Kolding.

Se mere
Mie på godset

Dúné på Godset

En af de ting, som jeg virkelig godt kan lide ved at bo i Kolding er, at selvom byen ”kun” er den 7. største by i Danmark, så er den sjældent overset. Forstået på den måde, at rigtig mange arrangementer som kan opleves i fx Aarhus og København, kan også opleves i Kolding. Et eksempel kunne være Stella Polaris, det internationale marked, diverse udstillinger og ikke mindst koncertoplevelser.

Se mere
Cille - sådan bor jeg

Sådan bor Cille

Mie, Jon, Lise og jeg, blev enige om at vi altid er lidt nysgerrig på hvordan andre mennesker bor – og tænkte at I måske også er det. Derfor vil vi hver især lave et indlæg med billeder af vores hjem. Jeg fik lov at starte. Jeg syntes faktisk det er lidt grænseoverskridende at vise mit hjem frem til Jer!

Se mere
Jon en dag som studerende

En dag som studerende af Jon

En morgen i mit liv kan starte med at mit vækkeur ringer kl. 07.00, hvor jeg vender og drejer mig, til jeg får taget mig sammen til at stå op, typisk i tidsrummet kl. 07.00 og 07.30.

Se mere
Lise sommer i Kolding

Sommer i Kolding

Fuglene pipper, blomsterne titter frem og det bliver varmere – foråret og sommeren er på vej. Der er ingen tvivl om, at Kolding har lidt ekstra charme når vejret er varmere, og der er lidt ekstra muligheder og fede events hen over sommeren.

Se mere

Fuck Up Nights

“Fuck up nights” i Kolding er en aften, hvor succesfulde forretningsfolk kommer og holder foredrag om hvilke fejl de har begået gennem deres tid som iværksættere. De fortæller også hvordan de er kommet videre og har fået ny brugbar viden på baggrund af de fejl som de har begået.

Se mere

Torsdagstest: Kolding Klatreklub

Sidste torsdag stod vi 3 friske studieambassadører klar på nye udfordringer. Denne gang skulle vi teste Jyllands største indendørs klatrehal; Kolding Klatreklub, beliggende i Volkerts fabrikker i Dalbygade 40N.

Se mere
En dag som studerende af Lise

En dag som studerende af Lise

Undervisningsdagene på ”Designkultur og økonomi”-studiet på SDU er meget varierende. For det meste er mine fire fag på dette semester (designanalyse, designhistorie, videnskabsteori og marketing) spredt over 3 dages forelæsninger. Det vil sige, at jeg har en to ekstra ”fridage” i løbet af ugen. Selvfølgelig er disse dage beregnet til selvstudie, men der er en del frihed i at kunne planlægge dagens program selv, og få plads til spas og løjer.

Se mere
Trapholt

En aften i kunstens tegn

Jeg elsker kunst. Jeg elsker design. Derfor læser jeg også ”Designkultur og økonomi” på Syddansk Universitet. Ved at fordybe mig i kunst og design finder jeg ro – det er mit fristed og pusterum.

Se mere

Tips og Tricks

Studieambassadør Mie har lavet en liste med sine favorit genbrugs-pushere i byen. 

Se mere

Torsdagstest: Kaffekvis på Tobbers Kaffebar

I denne uge har vi testet Kaffekvis på Tobbers Kaffebar. Det er et arrangement som jævnligt afholdes, hvor x-antal tilmeldte hold quizzer mod hinanden i et bestemt emne. Det er gratis at deltage og der er altid mange, som kæmper om den famøse hovedpræmie bestående af et gavekort til Tobbers, samt en plads på vinder væggen.

Se mere

En dag som studerende

Min dag starter altid forholdsvis tidligt, fordi jeg er 100% et morgenmenneske og fordi jeg godt kan lide at have en ”slow morning”. Jeg spiser lidt morgenmad og laver en kop kaffe, og så finder jeg ellers mit tegnegrej frem og tegner mig igennem den første time af morgenen. Det er efterhånden blevet en fast rutine for mig at starte dagen sådan. På den måde er jeg sikker på, at jeg bruger minimum én time hver dag på det jeg brænder for.

Se mere
Cille studierabatter

Mandagsmuligheder

Cille har samlet de 5 bedste studierabatter i Kolding - læs med og få et par gode staldtips til hvordan du får pengene til at række længere. 

Se mere
Cille studieambassadør

En dag som studerende

Mine morgner starter ofte meget forskelligt. Enten har jeg rigtig god tid, så kan jeg finde på at lave en omelet, bananpandekager eller juice. Men sandheden er at jeg elsker at sove længe (faktisk har jeg altid 4-6 alarmer sat til, og min kæreste hader mig for det, sorry!!) Og med de stressede morgner, bliver det til havregrød i mikroovnen, en halv kop the og tøjskabet liggende på hele soveværelsesgulvet. Det må være starten på en dag som studerende for mig.

Se mere

Lises blå bog

Jeg hedder Lise Wedege og er en 21-årig ”Designkultur og økonomi”-studerende på 2. semester på Syddansk universitet

Se mere

Mies blå bog

Jeg hedder Mie Schmidt, er 28 år og læser Multimediedesign og Kommunikation på IBA i Kolding. Ved siden af mit studie arbejder jeg som kunstner under navnet Meei by Mie Schmidt.

Se mere

Jons blå bog

Mit navn er Jon Tvilum jeg er 25 år gammel og studerer på Designskolen Kolding.

Se mere

Cilles blå bog

Mit navn er Cille. Jeg er 22 år gammel og går på pædagogseminariet på UCSYD. Jeg kommer fra Kolding omegnen og bor nu i Kolding.

Se mere
That's all