Torsdagstester: Koldinghus

Når man starter på en videregående uddannelse i Kolding, modtager man det lille gule kuponhæfte i velkomstgave, som indeholder studierabatter og andre rabatkuponer, som er en god start til at komme ud og udforske hvad Kolding har at byde på.

Denne uge har vi testet nogle af de tilbud, som det gule kuponhæfte indeholder. Jeg har valgt at teste vores smukke og historiske vartegn, Koldinghus, som der var 2 fribilletter til i hæftet.

1

Koldinghus er en slotsruin, som både indeholder en masse viden om slottets historie, men det fungerer på samme tid som museum med skiftende og permanente udstillinger. Desuden bliver der afholdt diverse markeder her, som er fyldt med masser af stemning.

2

Det er også muligt at få en bid mad her. Restaurant Madkælderen er beliggende i kælderen af slottets nordfløj, og har plads til 80 siddende gæster. Her kan nydes traditionel frokostbuffet eller flere retters gourmet menu. Bonusfact: Vandt byens bedste madoplevelse 2016. Lige ved siden af kan man desuden opleve den gamle fangekælder.

3

Slottet er stort og har virkelig mange forskellige rum, men med diverse kort er det nemt at finde rundt. I baggrunden ses mit absolut yndlingsrum – kirkesalen. Jeg elsker den stemning, som de rustikke murstensvægge og de uendelig mange lys bringer frem, samt kontrasten mellem nyt og gammelt.

4

I kirkesalen er der en 3D visualisering af hvordan Slotskirken engang kunne have set ud. Det er virkelig en god måde at interagere med rummet på, og tænke tilbage på gamle tider.

5

Den skiftende udstilling består på nuværende tidspunkt af H.K.H. Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst, Himmelsten. Udstillingen kan ses frem til d. 27. August 2017. Virkelig smuk udstilling! Men en sikker vinder for mig på Koldinghus, er når Designskolen udstiller de kandidatstuderendes afgangsprojekter hver sommer.

6

Der er også mulighed for at komme op i slotstårnet, hvorfra man kan se ud over det meste af Kolding by. Det er et fantastisk syn, når himlen er blå. Men det er nu også sjovt at se ovenfra, hvordan de forskellige veje snørkler sig gennem byen, og pege på hvor man bor, arbejder og går i skole.

Koldinghus er et must at se, hvis man bor i Kolding!