Jon tester Nicolai Biograf

Det er tirsdag og Danmark viser sig fra sin kolde og blæsende side. Heldigvis har jeg planer med min smukke kæreste om at tage i Nicolai Biografen.  

Jon bio A

Vi var inde og se filmen Elle, som handler om en kvinde som bliver overfaldet og voldtaget i sit hjem, men som vælger ikke at melde det.

På designskolen hvor jeg studerer til hverdag, har vi lige i øjeblikket et stort projekt omkring forførelse, og jeg tænker at filmen både kan være relevant i forhold til det emne og en mulighed for at blive opslugt af en historie, der ellers ligger langt fra min egen hverdag.

Vi ankommer til den hyggelige lille biograf café og bliver mødt af skøn energi og service fra personalet. Overvejelser omkring snacks rammer os. Som bartenderen fortæller serverer de ikke popcorn, men til gengæld er der lækker lakrids og delikatesse chokolade. Vi får skænket drikkevarer i rigtige glas og bliver ført ind i biografsalen. Her er intimt og ikke mange mennesker og vi læner os tilbage i de bløde sæder.

jon bio 1A

Filmen er overraskende og opslugende og lægger hårdt ud med voldtægten, hvorefter vi på tæt hold følger hovedpersonens hverdag med alt hvad den indebærer. Det er ikke den slags film man normalt møder i andre biografer - og det er meget sigende for Nicolai Biograf. Biografen drives nemlig af foreningen FILM6000, hvilket betyder at der vises et bredt udsnit af kunstneriske film suppleret suppleret med nogle mainstream film og dokumentarer.

Det der også er specielt ved stedet er at det også er en café, hvilket betyder at der er mulighed for at nyde en lækker servering før eller efter filmen - eller helt uafhængigt af et biografbesøg. Du kan finde mere information om Nicolai Café lige her - hver mandag kan du som studerende få en pizza og en øl/sodavand til 98 kr. 

Da filmen er slut og vi bevæger os ud imod det stadig ustadige vejr, passerer vi tjeneren som interesseret hører os om vi kunne lide filmen og om vi kommer igen. Det gør vi helt sikkert.

Du kan finde mere information om Nicolai biograf lige her