Kontur tilføjer endnu en kunstner til programmet

Hun har spillet på de største natklubber i New York, ved et utal af fester under de københavnske modeuger, varmet op for navne som Medina, Christopher og Burhan G og den 6. september indtager den 31- årige DJ Emilie Lilja så scenen på campuspladsen, når Kontur - StudiebyFestival løber af stablen.

Du er måske stødt på navnet Emilie Lilja i en anden sammenhæng, hun er nemlig ikke kun blot DJ, men også tidligere model, influencer og forfatter.
Emilie Lilja er mere end almindeligt engageret i den verden hun er en del af. Senest har hun indgået et samarbejde med organisationen GirlTalk, som arbejder for at skabe et fællesskab for alle piger i alderen 12-24. Herudover har hun skabt den fiktive person Miljø Mulle, der har til formål at motivere folk og give tips til en mere miljøvenlig hverdag.


I et interview i magasinet Elle fortæller hun, at hun efter at være ”kommet i kontakt med Miljø Mulle”, er blevet meget mere bevidst om hvor meget plastik, unedbrydeligt skrald og affald, der flyder i gaderne overalt.
-Jeg kan næsten ikke gå på gaden uden at samle skrald op, og en tur fra Vesterbro til Indre by kan hurtigt tage flere timer, fordi skraldeopsamlingen griber om sig. Derfor har jeg lavet en regel om, at min hund Torben, og jeg altid samler tre ting op på vores morgentur - for lidt har også ret,” siger Emilie Lilja til magasinet Elle i et interview om, hvordan vi kan leve mere miljøvenligt.

Netop klima og miljø er også noget arrangørerne bag Kontur har fokus på. Derfor er genbrug og affaldssortering også tænkt ind i planlægningen af arrangementet. På dagen vil man blandt andet også kunne besøge en Klima-Pavillon på campuspladsen og få tips til hvordan man kan nedsætte sin egen klimabelastning.

- Det er super fedt at en influencer som Emilie Lilja, der har så mange følgere, tager stilling til de her problematikker og bruger sin stemme til at inspirere unge. Alt tæller i det store klimaregnskab, og selv små ændringer kan være med til at gøre en stor forskel siger Anne Anine Lieberg, Campuskoordinator ved SDU Kolding, som er medarrangør af Kontur.

Udover Emilie Lilja kan man på Kontur opleve Hans Philip, Alexander Oscar og Hedegaard.

Kontur er gratis og finder sted ved campuspladsen foran SDU i Kolding den 6. september fra klokken 16.00 til 00:00. Alle er velkomne til koncerten – uanset, om man er studerende eller ej. Det er Studieby Kolding som står bag Kontur 2019 i samarbejde med Designskolen Kolding, UC SYD, IBA Erhvervsakademi Kolding, Syddansk Universitet Kolding og Kolding Kommune.

Fakta om Kontur
• Det er en gratis endagsfestival
• Det er studerende fra de videregående uddannelsesinstitutioner, der er med til at planlægge og afvikle Kontur
• Pladsen er åben for alle
• Det er tilladt at medbringe egne drikkevarer
• Det er Kolding Kommune, IBA Erhvervsakademi Kolding, Designskolen Kolding, UC SYD, Syddansk Universitet Kolding og Studieby Kolding, som står bag Kontur.