Flere ungdomsboliger på vej

Til sommer stiger antallet af studieboliger i Kolding igen. Det gamle plejecenter Kløverhøj omdannes til 134 ungdomsboliger, og de første ventes at være klar til indflytning i juni 2016.

 

Det er familien Kjærgaard Reinert, der står bag projektet, som købte bygningen i november, og siden er det gået stærkt.

” I Kolding mangler der ungdomsboliger, og derfor lå det lige til højrebenet at renovere huset og lave det til studielejligheder. Vi har planer om at lave det lidt anderledes og skabe en oplevelse når man kommer i huset. Hver etage får sit eget navn, og bliver døbt storbynavne som Tokyo, New York, Paris osv. De unge kan så lave sjove historier om hvor de bor og skabe et fælleskab om at være flyttet til New York osv. Og så har vi planer om at lave fitnessrum, og lave et lokale med projektor, som kan blive samlingssted for de unge til landkampe og film”, siger Nina Reinert.

Inspirationen til de unges levevis kommer fra fremtidforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator, som familien har sparet med. Og studielivet skal gerne blive let som en leg for de unge.

”Nu skal der være liv og glade dage med unge mennesker der skal ud at bo for sig selv, og det kan være alle unge der studerer på IBC, SDU, Hansenberg, sygeplejerskeelever, mekanikerelever eller den udenlandske studerende fra eksempelvis Kina. Og så er placeringen jo perfekt. Der er 600 til hoveddøren på IBC, og over for er der Marina Syd, hvor der også i fremtiden vil være masser af liv og tilbud til fritiden, eller de kan tage sig en løbetur langs fjorden ud til Rebæk Strand”, fortæller Nina Reinert.

Huset vil tilpasse sig de unges krav, og derfor vil de unge også kunne købe sig til en fælles løsning på wifi og printer, så de ikke hver især skal medbringe alt til en nyt studieliv, og der vil også være mulighed for at leje sig ind i smarte møblere lejligheder.

De nye 1-værelseslejligheder indrettes med eget minikøkken, badeværelse samt en lækker stor altan med den flotteste udsigt over by og fjord og plads til både havebord og stole, hvor de kan sole sig og evt. dyrke en tomatplante.