Velkommen til Studieby Kolding

Kolding er en studieby for dig, der vil kombinere faglighed med nærvær. Her kan du trives i åbne, glade og gæstfri omgivelser – i dit eget tempo og tæt på det hele. Og her kan du dyrke fællesskab og nye venskaber både i og udenfor campus. Design og kultur er også en del af pakken, når du vælger Kolding.

Herunder kan du læse mere om vores studieby og vores mange tilbud til studerende.

Gode shoppingmuligheder og hyggelig midtby

Kolding byder på masser af specialbutikker, og der er aldrig langt til billige dagligvarer. Midtbyen – kaldet City Kolding – er hyggelig og ligger lige op og ned af det nye store campusområde, hvor de fleste videregående uddannelser ligger samlet. Vil du shoppe igennem, er der ikke langt til Kolding Storcenter, som er Jyllands største shoppingcenter. Der er muligheder for studierabat både i en del butikker, på caféer, i teatret, i nattelivet og en række andre steder.

Du kan læse mere om studierabat her

Studievenligt bibliotek

I hjertet af Kolding lige ved banegården finder du byens topmoderne bibliotek. Biblioteket er i høj grad studiegearet med mange tilbud og aktiviteter for studerende, de ansatte er hjælpsomme, og der findes flere gode studierum, hvor du kan læse både alene og i grupper. Mange studerende beskriver Kolding bibliotek som et ”home away from home” i studietiden.

Et stærkt kulturliv

Kolding er en kulturby med mange muligheder – også for studerende. Har du musik i blodet, og spiller du måske selv, så besøg Godset, hvor en masse unge har øvelokaler og deler oplevelser. Godset er også Koldings mest velbesøgte spillested for større, etablerede kunstnere – danske såvel som udenlandske. På Mungo Park kan du opleve teater på højeste niveau, Nicolai Komplekset byder på et hav af kulturelle arrangementer, der er ofte kulturevents i City Kolding, kunstmusset Trapholt er altid et besøg værd, og i Kolding Biocenter kan du opleve alle de nye blockbusters for fuld udblæsning. Som ny i Kolding, kommer du heller ikke udenom byens vartegn Koldinghus, som byder på både permanente og skiftende udstillinger.

Koncerter, teater, udstillinger eller vandreture - du finder inspiration til det hele på www.oplevkolding.dk 

Tæt på det hele

Tænk ikke på udgifterne på bus. Bor du i midtbyen, kan du gå det det meste, og med en cykel kommer du rundt til alt det spændende på kort tid.

Naturen lige uden for døren

Trænger du til at komme lidt væk fra lektierne, lidt væk fra skolen, lidt væk fra det hele – uden at forlade byen – så gå, løb eller cykl en tur i Marielundskoven, som ligger i forlængelse af centrum. Det er et hyggeligt skovområde med gode stier, søer og oplagte øjeblikke væk fra bøgerne. Du kan også nøjes med light-udgaven: en tur rundt om Slotssøen ved Koldinghus, hvor du blandt andet finder Kærlighedsstien. Er du til mountainbike må du ikke snyde dig selv for en tur til Stenderup Skovene og Skamlingsbanken, som er trækplastre for MTB-folket. Om sommeren lokker fjorden, hvor du kan bade flere steder. Prøv fx den nyopførte badebro i Strandhuse, som ligger 10 minutter på cykel fra midtbyen.

Natteliv for alle

Og ja, selvfølgelig er der et natteliv til alle de festlige timer. Flere diskoteker, flere barer, flere typer cafeer med natåbent og en række gode værtshuse. Alt sammen i midtbyen – hvor alle de andre studerende også kommer. Der er altså ingen undskyldninger for at sidde derhjemme i weekenden.
 
 
 

Samarbejde med erhvervslivet

Kolding er en vækstkommune med en central placering i Danmark. Erhvervslivet trives, og en lang række spændende virksomheder har geografisk base i Kolding. Både uddannelsesstederne og Business Kolding samarbejder tæt med det lokale erhvervsliv i forhold til at skabe praktikpladser og studiejob.

Iværksætteri ad libitum

Kolding satser benhårdt på iværksætteri. Bliver du i din studietid bidt at drømmen om at starte selv, er der masser af hjælp at hente. Kolding har et nyt, stort innovationmiljø skræddersyet til byens studerende - tæt på campusområdet. Du finder en lang række tilbud til spirende iværksættere i iværksætterhuset Pakhuset.