Boligreportage: Klaras stribede og farverige univers

Klara Bloch er 22 år og studerer Accessories Design på Designskolen Kolding. Hun har boet i Kolding siden september. Du kan følge Klaras fine univers på instagram @klarabloch.

Når man træder ind i Klaras fine, lille studielejlighed, er man slet ikke i tvivl om, at hun er vild med sort/hvide striber og farver. Alt fra højtalerne og cyklen til køkkenskabs- og badeværelseslågerne har fået fine sorte folie striber på. Der er striber over alt - og det ser vildt godt ud! 

Klara er ikke farveforskrækket. Hendes spisebord er fx. lilla, spisestolene er rød-organge og lamperne er gule. Hendes glæde for farver kommer også til udtryk i hendes garderobe, som hænger fint på bøjler inde i stuen. De farverige stykker tøj og lyskæden rundt om stativerne gør, at garderoben næsten bliver til en kunstinstallation midt i stuen.

Klara Bloch 08

Hvorfor valgte du denne lejlighed?
Da jeg havde søgt ind på Designskolen Kolding, søgte jeg ind på alle de ungdomsboliger jeg kunne komme i nærheden af. Jeg var lidt halv kæk og sagde mit gamle værelse i København op per 1. august og søgte derfor lejlighed i Kolding til 1. august, men de fleste søger til 1. September, fordi man først får svar på optagelsesprøven lige inden studiestart. Hvis jeg ikke blev optaget, stod jeg i princippet uden et sted at bo. Så da jeg lige pludselig blev tilbud en 2-værelses lejlighed, sagde jeg ja. 

Hvorfor studiebolig frem for privat udlejer?
Jeg overvejede privat bolig til at starte med, men kun kortvarigt, da jeg var ved at være træt af private udlejere i København. Det var bare så nemt her i Kolding. Jeg skulle ikke bruge penge på det og jeg kunne søge det hele ét sted. Jeg vidste jeg ville bo selv til at starte med, så jeg søgte alt over 35 kvadratmeter og en maximal husleje på ca. 3700kr.

Nævn 3 ord der beskriver dit hjem?
Stribet, farvet og ”mig” – mit hjem er rigtig meget mig.

Dit bedste indretnings tip?
Byg op i højden. Udnyt kubikmeterne i stedet for kvadratmeterne.

Yndlingsspot i din lejlighed?
Det må være min sofa. Det er også mit bedste ”scoop”.

Klara Bloch 02

Klara Bloch 01

Klara Bloch 09

Dit bedste kup til boligen?
Det må også være min sofa. Samt at jeg har sagt til mine bedsteforældre, at hvis de på et tidspunkt skal af med nogle af deres møbler, må de gerne sige til. De møbler udgør mine bedste kup.

Hvor finder du inspiration henne?
Jeg finder inspiration, ved alle de ting jeg laver. Det kan være lyde, farver, mennesker, oplevelser, dufte og mønstre, ofte fra at observere andre.

Hvad har overrasket dig mest ved Kolding?
Jeg tror det er, at folk tager rigtig godt imod en. Jeg kan huske, da jeg lige var flyttet hertil og jeg var nede og handle. Kassedamen kigger op på mig og siger ”hej”. Det overraskede mig, men det var en god oplevelse.

Det bedste ved Kolding?
Jeg vil helst sige smykkeværkstedet henne på skolen, men jeg tror faktisk det er menneskerne. Der går 72 mennesker på min årgang og det er alle os, som har været de mærkelige i folkeskolen og gymnasiet, så det er meget vildt at komme et sted, hvor vi ligesom er samlet. Vi kan blive imponeret over de samme ting. Det skete aldrig førhen i hverken folkeskolen eller gymnasiet.

Det værste ved Kolding?
Det er, at det er dyrt at komme til København. Jeg har et værksted, familie og venner i København og transporten er så irriterende dyr. Så det jeg sparer på huslejen, det lægger jeg oveni transporten.

Hvad ville du fortælle om Kolding til en person, som aldrig har været i Kolding?
Med henblik på mine venner i København, så vil jeg sige at Kolding ikke er særlig langt væk. Det tager jo ingen tid, at komme herhen.

Klara Bloch 06

Klara Bloch 10

Klara Bloch 07

Klara Bloch 03