Kolding er kåret til Danmarks 8. bedste studieby 2021

Opdateret: 29 april 2021

Hvert år skal tusindvis af unge til at vælge uddannelse, og valget af studieby er derfor også vigtigt. Men hvad er det egentlig, der betyder noget for de kommende studerende i valget af studieby? I en undersøgelse lavet af Studentum.dk er det blandt andet tryghed, studiejobs og karriere. Her lægger Kolding sig lunt i svinget, og har gået fra en 9. til en 8. plads over Danmarks bedste studiebyer 2021!

Tryghed, studiejobs og karrieremuligheder i studiebyen Kolding

Ifølge Studentum.dk’s undersøgelse af Danmarks bedste studieby 2021 er det tydeligt, at kommende studerende vægter trygheden i byen højt. Trygheden er målt ud fra antal volds-, indbrud-, og seksualforbrydelser samt antal cykeltyverier. Ud af Koldings 93.175 indbyggere sker der hvert år omkring 227 indbrud, hvilket i sig selv kan lyde af meget, men faktisk er ret lidt sammenlignet med andre studiebyer i Danmark. Derfor scorer Kolding en 7. plads på trygheds-parameteret. 

Udover vigtigheden af tryghed, vægter unge studerende også muligheden for at få studiejobs højt. Fra 2019 til 2020 var der omkring 137 ledige studiejobs i Kolding, hvorfor Kolding scorer 7. pladsen på parametret ‘Studiejobs’. For studerende er studiejobs både vigtige for at holde en sund økonomi, ligesom de også er vigtigt for den fremtidige karriere, da man således tidligt kan opnå erfaring og mulighed for at forme karrieren. Ikke nok med at Kolding har gode muligheder for studiejobs, så tager Kolding også en 8. plads på karriere-parametret. Studerende kan derfor se frem til ikke blot at finde et godt studiejob, men også til faktisk at realisere fremtidens karrieredrømme. 

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer 2021

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, hvad de prioritere når de leder efter deres kommende studieby.. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne  er blevet bedømt ud fra: Gode karrieremuligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige  boliger, studiejobs, gode transportmuligheder, sports- og fritidsaktiviteter og byliv. Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2021.  

1. Aarhus
2. Aalborg
3. København
4. Odense
5. Vejle
6. Bornholm
7. Esbjerg
8. Kolding
9. Sønderborg
10. Randers

Om undersøgelsen

Her kan I se hele undersøgelsen, læse mere om de enkelte studiebyer eller få indblik i  metoden bag undersøgelsen.  

Kåring og by-portrætter: http://www.studentum.dk/aarets-studieby/